Gunhilds maräng- och citrontårta

Serverar: 8 portioner

Syrligt och sött blandat.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 4 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • Saft och skal av 1/2 citron
  • 75 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Flagad mandel eller chokladflagor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd försiktigt ner sockret och vispa vidare tills smeten är riktigt blank och luftig.
    3. Lägg bakplåtspapper i en rund form med löstagbar kant, häll i smeten. Ställ in i ugnen och slå av värmen direkt. Låt stå över natten och kom ihåg att ej öppna ugnsluckan!
    4. Citronkräm: Blanda äggulor, socker och skalet och saften av citronen, sjud under omrörning. Använd ej aluminiumkastrull eller stålvisp. Får inte koka.
    5. Rör i smöret under kraftig omrörning. Låt svalna. Bred över krämen. Vispa grädden med vaniljsocker och bred det på tårtan, dekorera med flagad mandel eller choklad. Ställ in tårtan i frysen minst 1 dygn, ta upp tårtan och ställ den i kylskåp ett par timmar innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben