Pinocchios färgglada citrontårta

Serverar: 8-10 portioner

Variation på en älskad klassiker. Brukar ha en strykande åtgång även bland barnen.

Ingredienser

  • 75 g smör, rumstemp
  • 2 dl florsocker
  • 5 äggulor
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 4 msk mjölk
  • Maräng
  • 5 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk strössel
  • Fyllning
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1½ dl lemon curd
  • 200 g björnbär
  • Instruktioner

    1. Rör smör och florsocker poröst. Rör ner äggulorna, en i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i äggsmeten tillsammans med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, med bakpapper.
    2. Maräng: Vispa äggvitor och socker till en fast massa. Bred ut den över kaksmeten. Strö på strössel.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen, 150 grader, tills kakan är torr, 30-40 min. Håll ett öga på den så att marängen inte blir för mörk. Marängen ska bara ha lite färg. Låt svalna.
    4. Fyllning: Dela kakan mitt itu. Vispa grädden. Rör ner lemon curd. Bred blandningen på den ena kakhalvan, lägg på bären och täck med den andra halvan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Monika46 1 april 2009

    Ljuvligt god, har ätit denna tårta med annat emellan, men detta var supergott med lemoncud i... 5: a i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben