Serverar: 10 portioner
Saftig, god och hållbar sallad! Skönt att alltid ha en god sallad färdig i kylen.
Finstrimla vitkål, morötter och purjo och hacka paprikan i mindre bitar och lägg i en stor bunke med lock och rör om. Koka upp olja, vinäger och råsocker så att sockret löser sig. Häll sedan den varma lagen över salladen och låt dra. Förvaras kallt i kyl och då håller salladen en dryg vecka.
God och krispig sallad. Jag hade inte i purjolök, men tror att det hade varit pricken över i:et. Ska hacka ner lite till nästa gång.
Toppengott, jag uteslöt dock paprikan då alla inte gillar det. Kommer verkligen att göra den igen. Verkligen jättegott.
Perfekt till julbordet då min vegan-dotter kommer och hälsar på!
Jag gjorde precis efter receptet och resultat vad jättegott!! Tack för receptet! En femma från mig!
Jättegod sallad. Hade i röd lök i stället för purjolök.
Verkligen en toppensallad. Bra att man kan ha en färdig sallad i kylen utan att den blir sunkig och dålig. Bytte ut vitkålen mot salladskål, funkade hur bra som helst. Tack för ett bra recept. Betyg: 6 av 5 möjliga.
Det blev en godsallad. Hade ingen paprika hemma så det fattades. Så använde jag rödvinsvinäger för jag hade ingen vit hemma. Hade inget råsocker heller utan tog lite brun farin och lite vanligt socker. Minskade på vinägern lite gjorde jag också. Sen som slutkläm tog jag lite svartpeppar och oregano på...
Tack för ett gott recept.Kommer att laga det fler gånger.
Supergod var denna vitkålssallad blir att göra den flera gånger.
Verkligen gott. Håller kanske en vecka men det hinner vi inte testa för den är nästan slut.
Har det här receptet och det är bara så gott, alla i familjen gillar det. Så jag skriver helt klart en 5 i betyg. :)
Jätteroligt att så många uppskattar denna sallad. Det är en klar favorit hemma hos oss med! Tack för alla kommentarer och betyg <3