Färgglad kycklingwok

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Kyckling, färska champinjoner, paprikor i vackra färger och en woksås med sting. Denna rätten både ser tilltalande ut och smakar perfekt.

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 250 g champinjoner
  • 3 tsk sambal oelek
  • 2 dl vitt vin
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 ½ msk soja
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk majsstärkelse
  • Instruktioner

    1. Hacka purjolöken och börja stek den i olja. Skär kycklingen i lagom bitar och stek tillsammans med purjolöken tills kycklingen är genomstekt. Skär paprikorna i bitar och ifall du inte vill ha champinjonerna hela så skär dom i lämpliga bitar också. Häll i vinet, vattnet och sojan i pannan. Lägg i buljongtärningen och blanda ner majsstärkelsen och sambal oelek. Lägg i svampen och paprikabitarna och låt koka några minuter. Servera med bröd och ris.
    2. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4.8
    20 min
    4
    1
    3
    1 h 30 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben