Citrontårta

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Syrlig & krämig tårta för citronälskaren.

Ingredienser

  • Tårtbottnar
  • 50 gr rumsvarmt margarin
  • 2½ dl florsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • rivet skal från 1 citron
  • 1 dl mjölk
  • Citronsmörcrème till fyllning och garnering
  • 200 gr margarin
  • ca 10-12 dl florsocker
  • 4 msk citronsaft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform och "bröa" den med kokosflingor. Rör margarin och socker pösigt, rör i äggen ett i taget.
    2. Blanda alla torra ingredienser och citronskalet. Rör sedan ner det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i sockerkaksformen och grädda i ca 30 minuter.
    3. Låt kakan svalna och vänd sedan upp den på ett fat. Dela den på mitten till två tårtbottnar. Blanda ihop ingredienserna till citronsmörcrèmen och bred på emellan bottnarna. Täck sedan hela tårtan med citronsmörcrème, och om du vill garnera med citronskivor, vispgrädde och citronströssel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben