Citrontårta

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g kesella
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 msk rivet citronskal även lite av saften
  • 2 dl florsocker
  • 50 g avsvalnat smält smör
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner det i äggsmeten.Häll i formen och grädda i 35 min. Blanda alla ingredienser till fyllningen. Dela tårtbottnen i 2 delar och bred fyllningen emellan och ovanpå. Garnering: Flagad och rostad mandel samt vispgrädde. Lägg mandeln på en plåt och rosta den i ugnen i 175 grader ca 5 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben