Maräng- och jordgubbstårta med citronfraiche

Serverar: 12 portioner

En riktig sommartårta ...

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 krm ättika eller citronsaft
  • 2 dl strösocker
  • 1 knivsudd salt
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • ½ l jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Börja med marängbotten. Sätt ugnen på 100*. Vispa äggvitorna till vitt skum. Tillsätt ättika och socker. Vispa massan tills den är styv.
    2. Rita upp en cirkel på bakplåtspapper,ca 25 cm i diameter, och bred ut smeten på cirkeln. Grädda marängbotten i nedre delen av ugnen i 1 timme. Marängen är klar när den känns lätt och släpper papperet.
    3. Skär vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa grädden och blanda försiktigt med crème fraiche. Tillsätt florsocker, citronsaft, skal och vaniljfrön.
    4. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i halvor eller klyftor.
    5. Toppa marängen med creme fraiche-blandningen och jordgubbar. Dekorera gärna med myntakvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben