Serverar: 10-12 portioner
Tid: 1 timme
Denna tårta är ett måste på födelsedagar!
Äggen vispas fluffigt, tillsätt sockret och fortsätt vispa tills det känns stadigt. Lägg i vetemjöl, bakpulver och till sist det kokande vattnet. Grädda i smord tårtform i 175 grader i ca. 35 minuter eller tills provstickan känns torr. Stjälp upp på sockrat papper och låt svalna. Vispa grädde och lägg hälften i mellan tårtbottnen med mosade bananer, vaniljkräm och mosade jordgubbar. Lägg resten av grädden på tårtan och dekorera med fina jordgubbar.
Jättegott och festligt!
Bästa tårtbotten. Hemma kallar vi den svamptårta! Den blir fantastiskt god!
ååh den ser jättesmarrig ut, den ska jag se till att göra!
Kan verkligen rekommendera tårtan och själva tårtbotten var mycket god!
Jättegod! Lätt att dela tårtbottnen också vilket jag brukar ha väldiga problem med. Jag strödde även över lite riven blockchoklad vilket jag tyckte passade jättebra till. Går det att byta ut jordgubbarna mot hallon även tro? :)
Denna tårtan var supergod! Skulle väldigt gärna göra om den, men den blev jätte lös.. Kunde inte bygga upp tårtan.. Tyckte jag följde receptet väldigt noga, men något måste blivit tokigt. Något tips?