Signes kaka, kokosrutor mm

Serverar: 20-40 portioner

Tid: 20 minuter

Detta recept har funnits hos oss jämt, mamma bakade det ofta när vi var små och för en som älskar kokos och choklad så är detta verkligen en dröm:)

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 150 g smör & rapsolja
  • 1 ½ dl kokosmjölk eller vanlig mjölk
  • Glasyr
  • 3 msk kokosmjölk
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk kallt kaffe eller kaffelikör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g kesella 1 %
  • Garnering
  • 1 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i äggblandningen. Rör ner smör & rapsolja och kokosmjölk. Rör till en jämn smet och häll ner den i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Blanda florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Tillsätt kesella och kokosmjölk.
    3. Rör glasyren slät. Bred glasyren över den varma kakan när den är färdiggräddad. Strö över önskad garnering. Låt kakan svalna innan den delas i bitar.
    4. Ugn: 225º

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (2)

    Lindanemon 15 juni 2008

    Jättegoda, bättre än kärleksmums! Fast jag dubblade, för min långpanna är så stor, och jag tycker de ser lite platta ut på bilden.

    hellea 8 september 2009

    Goda och spännande med kokosmjölksmaken.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben