Signes kaka, kokosrutor mm
Serverar: 20-40 portioner
Detta recept har funnits hos oss jämt, mamma bakade det ofta när vi var små och för en som älskar kokos och choklad så är detta verkligen en dröm:)
Ingredienser
2 ägg
2 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
150 g smör & rapsolja
1 ½ dl kokosmjölk eller vanlig mjölk
Glasyr
3 msk kokosmjölk
3 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk kallt kaffe eller kaffelikör
2 tsk vaniljsocker
50 g kesella 1 %
Garnering
1 dl kokosflingor
Instruktioner
- Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i äggblandningen. Rör ner smör & rapsolja och kokosmjölk.
Rör till en jämn smet och häll ner den i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Blanda florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Tillsätt kesella och kokosmjölk.
- Rör glasyren slät. Bred glasyren över den varma kakan när den är färdiggräddad. Strö över önskad garnering. Låt kakan svalna innan den delas i bitar.
- Ugn: 225º
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jättegoda, bättre än kärleksmums! Fast jag dubblade, för min långpanna är så stor, och jag tycker de ser lite platta ut på bilden.
Goda och spännande med kokosmjölksmaken.