Cabana brownies

Serverar: 30 portioner

En brownie som ger mersmak! Bakas i stor långpanna.

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g mjölkchoklad
  • 425 g strösocker
  • 6 ägg
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 1 krm salt
  • 375 g vetemjöl, Kungsörnens Extra Fint
  • 1 tsk bakpulver
  • 20 ml Cabana essens (1 flaska)
  • 1 tsk bananlikörsessens
  • ½ dl kaffelikör (Tia Mia, Coffetino)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180º. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper.
    2. Smält smör och choklad i en gryta över svag värme. Häll över chokladsmeten i stor skål.
    3. Rör ner sockret. Tillsätt äggen, ett åt gången. Rör om efter vat tillsatt ägg. Rör ner vaniljessens, Cabana essens, bananlikör essens och kaffelikör.
    4. Rör ner vetemjöl och bakpulver. Om du vill ha mer banansmak i browniesen, kan du tillsätta önskad mängd torkade bananchips.
    5. Häll smeten i långpanan, och grädda i 30-35 minuter. Om ovansidan på kakan börjar bli bränd, sätt in en bakplåt ovanför den, så hinner kakan bli underbakt utan att bli alltför bränd.
    6. Låtan kakan kallna helt i långpannan, innan du skär upp den i fyrkanter.
    7. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bodil56 29 april 2009

    Cabana Brownies. Jag säger liksom i reklamen för Zingo läsken: Försvinnande goda.

    sif-fia 7 augusti 2011

    Hittade ingen Cabana essens och vet inte vad det är. :( Försökte med startk kaffe, bananlikör och mangolikör men det blev inte nån höjdarkaka.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben