Muffins med brieost och rödvinbärsgelé

Serverar: 24 portioner

Lyxiga muffins att ta med i picknickkorgen!

Ingredienser

  • 560 g vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • Drygt 1 krm salt
  • Nymald svartpeppar
  • 300 g brieost, skuren i tärningar
  • 4 medelstora ägg
  • 5 dl naturell yoghurt
  • ½ dl rapsolja
  • 8 msk rödvinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller ställ upp 24 dubbla pappersformar. Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat samt salt och peppar efter smak i en stor bunke. Rör i den tärnade brieosten.
    2. Vispa ihop äggen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt sedan yoghurten och oljan. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men inte för länge.
    3. Fördela hälften av smeten i de smorda muffinspannorna. Tillsätt 1 tesked rödvinbärsgelé i mitten av varje form och ös på återstoden av smeten. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
    4. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 min och servera dem sedan varma.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben