Glöm de tråkiga, grå, smaklösa köttfärslimporna från skolmaten på 60-talet! Här kommer en "limpa" med mycket smak och som är god både varm och kall.
Detta recept räcker till4-5 personer
Ingredienser
150 g bacon
500 g nötfärs
2 ägg
2 dl vispgrädde
2,5 msk potatismjöl
1 dl finhackad gul lök
4 dl riven ost
1,5 msk svensk senap
2 tsk franska örter
Salt
Peppar
Röra över färsen
2 äggulor
1,5 msk tomatpuré
1 tsk soja
1 dl finhackad gul lök
Instruktioner
- Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det sedan fint och rör ihop med nötfärsen och ägg.
Tillsätt grädde, lite i taget, och arbeta färsen smidig.
Tillsätt potatismjöl och blanda väl.
Rör i ost, lök, senap och kryddor och blanda väl.
- Lägg färsen i en låg, smord, ugnsäker form och forma till en avlång limpa. Grädda i 200 º c:a 35 minuter.
Ta ut ur ugnen och häll av det köttsaft som bildats. Sänk samtidigt ugnsvärmen till 175 º.
Röran över färsen: blanda äggulor, tomatpuré, soja och lök i en skål. Bred röran över limpan och grädda i 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Alla gillade denna rätt när jag lagade den häromdagen. Den kan vi verkligen äta fler gånger. /Annelie
Är det någon som har ett bra tips på passande tillbehör?