Schweizerfärs

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Glöm de tråkiga, grå, smaklösa köttfärslimporna från skolmaten på 60-talet! Här kommer en "limpa" med mycket smak och som är god både varm och kall. Detta recept räcker till4-5 personer

Ingredienser

  • 150 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 2,5 msk potatismjöl
  • 1 dl finhackad gul lök
  • 4 dl riven ost
  • 1,5 msk svensk senap
  • 2 tsk franska örter
  • Salt
  • Peppar
  • Röra över färsen
  • 2 äggulor
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1 tsk soja
  • 1 dl finhackad gul lök
  • Instruktioner

    1. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det sedan fint och rör ihop med nötfärsen och ägg. Tillsätt grädde, lite i taget, och arbeta färsen smidig. Tillsätt potatismjöl och blanda väl. Rör i ost, lök, senap och kryddor och blanda väl.
    2. Lägg färsen i en låg, smord, ugnsäker form och forma till en avlång limpa. Grädda i 200 º c:a 35 minuter. Ta ut ur ugnen och häll av det köttsaft som bildats. Sänk samtidigt ugnsvärmen till 175 º. Röran över färsen: blanda äggulor, tomatpuré, soja och lök i en skål. Bred röran över limpan och grädda i 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Annelie1969 25 oktober 2008

    Alla gillade denna rätt när jag lagade den häromdagen. Den kan vi verkligen äta fler gånger. /Annelie

    Ulrika91 4 juni 2009

    Är det någon som har ett bra tips på passande tillbehör?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben