Schweizerkorv - allt i ett
Enkel rätt med falukorv i ugnen.
Ingredienser
450 g falukorv
3 msk senap
3 msk ketchup
150 gram ost
10 st potatisar
1 st lök gul
1 krm svartpeppar
Salt
3 dl grädde
3 msk smör
Instruktioner
- Mängderna är bara på ett ungefär. Senap, ketchup och ost behöver inte mätas.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta en lagomt stor korvbit och skär ganska djupa skåror med ca. 1 cm mellanrum (inte helt igenom). Lägg korven mitt i en ugnssäkert form.
- Bred på lite ketchup och senap mellan varje korvskiva. Skär halva ostskivor, vik ihop dem och stoppa den mellan varje korvskiva.
- Hacka löken fint. Skala potatisen och skär/riv/hyvla den i tunna skivor.
- Varva potatis och lök runt korven. Salta och peppra. Häll över grädden (alt. 1,5 dl mjölk) och riv lite ost över potatisen. Klicka på några små smörklickar.
Grädda mitt i ugnen 225 grader, tills potatisen
Liknande recept
Kommentarer (0)