Schweizernöttårta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 50 minuter

Sanslöst god tårta, svårt att bara ta en bit.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 50 g smält smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 g malda nötter
  • Glasyr
  • 200 g Schweizernötchokladkaka
  • 5 msk grädde
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker tills det är lite vitt och pösigt. Rör ner det smälta smöret med mjölet och nötterna. Häll i en smord ugnform med löstagbar botten. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader ca 30 min. Gör glasyren och bred över kakan när den har svalnat i formen. Servera gärna med vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Gladiolus 20 maj 2008

    Det måste jag också prova. Smarrit.!

    ingja17 1 juli 2011

    Det låter jättegott! Ska prova imorgon. Jag antar att man ska smälta schweizernötchokladen till glasyren, Återkommer med betyg efter avsmakningen.

    ingja17 3 juli 2011

    Här kommer som lovat betyg för tårtan det blir en fyra. Jag kommer att minska sockret i nötbottnen nästa gång , då vi upplevde den något för söt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben