Schweizernöttårta

En mycket god tårta!

Ingredienser

  • 2,75 dl socker
  • 4 ägg
  • 135 g smör
  • 1 dl vatten
  • 100 g mörk choklad
  • 2 ½ dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk ingefära
  • Fyllning och garnering
  • 2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 100 g schweizernöt
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smör och choklad i en kastrull. Häll det i äggblandningen. Blanda ihop de torra ingredienserna och häll ner det och vattnet i smeten. Häll i en smord, bröad form och grädda i 175 gr i 45 min.
    2. Under tiden gör du fyllningen: Koka upp socker , grädde och smör. Bryt i schweizernöten, låt den smälta och svalna. När kakan är klar och har svalnat delas den i två bottnar. Häll fyllning på ena botten , lägg ihop kakan och häll resten över den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben