Lyxig och god köttbit. Stor och mättande. Välj till tyrolersås och ugnsbakad potatis.
Ingredienser
4 st kalvkotletter
Ost
Rökt skinka
2 ägg
Dijonsenap
Ströbröd
Vetemjöl
Salt
Vitpeppar
Smör och/eller margarin
Instruktioner
- Kalvkotletterna skall vara skurna som fjärilskotletter d.v.s först skär man inte riktigt igenom. Nästa snitt skär igenom. Sedan vecklar man ut kotletten som en fjäril.
- Banka kotletterna så att de blir riktigt stora och tunna. Bred på lite dijonsenap, lägg på ett par skivor skinka och ett par skivor smakrik ost på varje. Vik ihop kotletterna.
- Dubbelpanera dem d.v.s. vänd dem i vetemjöl och sedan vispat ägg och till sist i ströbröd. Krydda med salt och vitpeppar.
- Stek kotletterna i medelvarm stekpanna med smör och/eller margarin tills de är gyllenbruna.
- Servera med tyrolersås, någon god potatis och grönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (0)