Schweizerschnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Lyxig och god köttbit. Stor och mättande. Välj till tyrolersås och ugnsbakad potatis.

Ingredienser

  • 4 st kalvkotletter
  • Ost
  • Rökt skinka
  • 2 ägg
  • Dijonsenap
  • Ströbröd
  • Vetemjöl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Smör och/eller margarin
  • Instruktioner

    1. Kalvkotletterna skall vara skurna som fjärilskotletter d.v.s först skär man inte riktigt igenom. Nästa snitt skär igenom. Sedan vecklar man ut kotletten som en fjäril.
    2. Banka kotletterna så att de blir riktigt stora och tunna. Bred på lite dijonsenap, lägg på ett par skivor skinka och ett par skivor smakrik ost på varje. Vik ihop kotletterna.
    3. Dubbelpanera dem d.v.s. vänd dem i vetemjöl och sedan vispat ägg och till sist i ströbröd. Krydda med salt och vitpeppar.
    4. Stek kotletterna i medelvarm stekpanna med smör och/eller margarin tills de är gyllenbruna.
    5. Servera med tyrolersås, någon god potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben