Len schweizerschnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gott att bjuda några vänner på. Servera gärna med smörsvängda kokta delikatesspotatisar.

Ingredienser

  • 4 skivor formfranska
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • 500-600 g kalvinnanlår (eller den billigare skinksteken)
  • 4-8 skivor kokt eller lufttorkad skinka
  • 4 tjocka skivor lagrad grevéost
  • Färska salviablad
  • Flytande smör att steka i
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödskivorna och smula dem i en matberedare. Lägg smulorna på en tallrik. Blanda mjöl med salt och peppar på en annan tallrik. Vispa samman ägget i en tredje tallrik.
    2. Skär köttet i tunna skivor. Banka ut dem ännu tunnare och större mellan plast. Lägg en skinnnkskiva på varje kötthalva, lägg en ostskiva på skinkan, krydda med ett par salviablad och vik skinkskivan över om den är tillräckligt stor, annars går det åt två skinkskivor.
    3. Vik andra hälften av köttskivan över och fäst med tandsticka, korta grillpinnar eller ruladnålar. Vänd de fyllda köttbitarna först i mjölblandningen, sedan i ägg och slutligen i smulat bröd.
    4. Stek schnitzlarna på båda sidor i flytande smör i en stekpanna på medelvärme 8-10 ninuter. Sänk värmen efterhand. Osten i mitten ska smälta.

    Liknande recept

    4.6
    6 h 20 min
    8-10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben