Len kycklinggryta med sting

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Hade tomatsås över från helgens pizzabak så jag serverade detta till middag i kväll. Gick åt på en gång. Gjorde så här ungefär:

Ingredienser

  • 700 g kyckling innerfiléer
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöks klyftor
  • ½ dl vitt vin
  • 5 färska champinjoner
  • 250 g broccoli mexicana
  • 15 svarta oliver
  • 4 dl lätt créme fraiche
  • ½ sats tomatsås-grundrecept
  • Lökpulver
  • Soja
  • Kött- och grillkrydda (knorr)
  • Svartpeppar
  • Socker
  • Persilja
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingen i strimlor och lägg den i en marinad gjord av soja, lökpulver, svartpeppar och kött- och grillkrydda. (mängd kryddor efter smak).
    2. Hacka röd- och vitlök fint under tiden kycklingen ligger och drar.
    3. Hetta upp olivolja i en djup stekpanna. Bryn kycklingen, lite i taget, så den får stekyta. Lägg sedan i löken och stek ihop den med kycklingen. Häll i det vita vinet och låt vätska koka in i köttet.
    4. I med grönsakerna, oliverna, tomatsåsen och créme fraiche. Sist men inte minst 1 msk socker för att förhöja smaken. Låt allt koka ihop i ca 10 minuter.
    5. Strö över hackad persilja och servera med valfri pasta
    6. Länk till tomatsås:(http://www.matklubben.se/recept/tomatsaas_grundrecept_58672.html)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben