Morotskaka med len citron- & vaniljglasyr

Tid: 1 timme

Väldigt god, saftig och hållbar. Stabilt recept som det är svårt att misslyckas med .Enjoy.. och snåla inte på glasyren nu!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 tsk muskotnöt
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 1/2 dl matolja
  • ca 400-500gr grovrivna morötter
  • ev 1 dl russin, hackade
  • Glasyr
  • 100 g philadelphia
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 citron (lite drygt)
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. vispa ägg o socker poröst 3. blanda ihop mjöl, bakpulver o kryddor i en skål 4. Rör ner torrblandningen i äggsmeten. 5. Rör ner morötter, olja (och ev även russin) 6. Häll smeten i smord o bröad form 7. Grädda kakan i ca 40 min. Låt den svalna innan du smetar på glasyren.
    2. Glasyren: 1. Rör ihop philadelphian och smöret och tillsätt sedan torrblandningen och blanda. 2. Pressa ner citronsaft efter tycke (tillsätt ev även lite rivet citronskal för extra smak).
    3. Går även bra att frysa ner med glasyr på om man känner fört..!

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (1)

    meta9 14 maj 2008

    Jag har detta recept själv och anser att det är den godaste morotskakan, dels pga kryddorna men också pga citronglasyren. Jag brukar dock inte ha muskot i mina, det går lika bra utan den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben