Seitanbullar

Serverar: 4 portioner

Perfekta att använda på julbordet som vegetariskt alternativ

Ingredienser

  • 2 1/3 dl sojagranulat (sojaprotein i färsform)
  • 1 3/4 dl vatten
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk marmite eller veggiemite (jästextrakt)
  • 1/2 msk ketchup
  • 100 g fast tofu (inte silken!)
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 1/4 dl rent glutenmjöl (vetegluten)
  • 2 msk grillolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka upp vatten, sojasås, ketchup och marmite i en kastrull. Häll vätskan över sojagranulaten i en skål och låt sojagranulaten svälla och bli mjuk. Mosa sedan ner tofun i sojagranulaten till en färs. Tillsätt kryddorna och ställ in i kylen och låt kallna.
    2. När färsen har kallnat så tillsätt vetegluten. Rör snabbt om med en gaffel så att det inte klumpar sig. Låt stå i 5-10 minuter och forma sedan små bullar utav färsen. Om det blir smulor kvar som inte vill binda sig så kan du tillsätta lite vätska och lite vetegluten.
    3. Ångkoka bullarna i ca. 15 minuter i en wok eller en ångkoksinsatts till microvågsugn. Låt bullarna svalna på en tallrik och pensla dem lätt med lite grillolja. Nu kan de frysas in eller tillagas direkt. Stek på hög värme tills ytan har blivit gyllene brun.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben