Seitanbullar shanghai

Serverar: 2 portioner

Till detta recept utgår vi ifrån det moderna grundreceptet. Till denna rätt behöver vi ca 1/4 del av en hel seitanstek.

Ingredienser

  • 1/4 del av en hel seitanstek
  • 2 msk maizena
  • 2 nypor kryddpeppar
  • Ingredienser till sås
  • 1 st morot
  • 1/3 st purjolök
  • 2 msk sojasås
  • 2 msk maizena
  • 2 msk sötsur sås
  • 3,5 dl vatten
  • Instruktioner

    Dela seitansteken i mindre bitar och mixa dem till en jämn färs i en hushållsmixer. Tillsätt maizena för att färsen skall hålla ihop bättre och krydda med kryddpeppar och lite salt. Rulla färsen till små bollar, ca 15-20 stycken. Stek seitanbullarna i olja eller mjölkfritt margarin tills de fått färg, ca. 5-10 minuter. Lägg sedan av dem på en tallrik. Skiva moroten i tunna skivor och skiva upp purjolöken. Stek morot och purjolök tillsammans tills allt har mjuknat och fått lite färg. Tillsätt maizena, vatten, sojasås och sötsur sås. Låt det sjuda upp tills såsen tjocknat lite. Lägg i de uppstekta seitanbullarna och låt de sjudas i såsen i ca. 5 minuter. Servera till nudlar eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben