Wokad gryta Shanghai

Serverar: 4 portioner

En riktig het stekpanna är hemligheten bakom en lyckad wokrätt! Och tillagningen går ännu fortare om du köper färdigstrimlade grönsaker.

Ingredienser

  • 450 g fläskkött t.ex. bog, fläskkotlett eller färsk skinka
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • olja till wokning
  • 500 g djupfrysta wokgrönsaker
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm cayennepeppar eller några droppar tabasco
  • 2-3 dl köttbuljong, ev 1 msk sherry
  • 1/2 msk maizena majstärkelse
  • 100 g glasnudlar
  • Instruktioner

    Strimla köttet och lägg i en skål. Vänd ner soja och ingefära. Låt marinera ca 1 timme. Hetta upp olja i en wok eller stor stekpanna. Börja med att steka köttet hastigt på hög värme. Ta upp det och håll det varmt. Sänk värmen lite och woka de djupfrysta grönsakerna ca 8 minuter. Lägg nudlarna i kokande vatten. Lägg ett lock på kastrullen och dra från värmen. Låt stå 3 minuter. Häll nudlarna i durkslag. Spola dem med kallt vatten och låt rinna av. Klipp dem ev. i mindre längder. Vänd ner köttet i stekpannan med grönsakerna. Pressa i vitlök och krydda med peppar. Tillsätt buljong och sherry. Koka upp, red av med maizena utrörd i lite vatten. Låt koka någon minut. Vänd ner nudlarna och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben