Biff- och shiitakenudlar Shanghai

Serverar: 4 portioner

Nudlarna vänds i en doftande sås med biff och shiitake, en lättlagad och snabb måltid som är supergod. Endast 278 kcal/portion.

Ingredienser

  • 300 g färska nudlar
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 200 g finstrimlat mört nötkött
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 tsk fint riven färsk ingefära
  • 3 fint skivade salladslökar
  • 2½ dl fint skivad shiitakesvamp
  • 1 l strimlad kinakål
  • 5 dl strimlade bambuskott
  • 3 msk ostronsås
  • Rostade sesamfrön till servering
  • Instruktioner

    1. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka 4-5 minuter tills de flyter upp på ytan och är mjuka. Låt nudlarna rinna av och lägg dem i en skål med 1 msk av oljan, vänd nudlarna i oljan.
    2. Hetta upp oljan i en wok- eller stor teflonpanna och woka köttet 2-3 minuter tills brynt.
    3. Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök och woka några sekunder tills vitlöken bränns vid. Tillsätt svampen och woka cirka 1 minut tills svampen börjar bli mjuk.
    4. Tillsätt kålen och bambuskotten och woka 2-3 minuter tills kålen börjar bli mjuk. Blanda ner ostronsåsen och 3 msk vatten. Woka 2 minuter och blanda väl tills ingredienserna är täckta av sås. Vänd sedan i nudlarna. Strö över lite rostade sesamfrön före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben