Biff- och shiitakenudlar Shanghai
Nudlarna vänds i en doftande sås med biff och shiitake, en lättlagad och snabb måltid som är supergod. Endast 278 kcal/portion.
Ingredienser
300 g färska nudlar
2 msk vegetabilisk olja
200 g finstrimlat mört nötkött
2 hackade vitlöksklyftor
2 tsk fint riven färsk ingefära
3 fint skivade salladslökar
2½ dl fint skivad shiitakesvamp
1 l strimlad kinakål
5 dl strimlade bambuskott
3 msk ostronsås
Rostade sesamfrön till servering
Instruktioner
- Lägg nudlarna i kokande vatten och koka 4-5 minuter tills de flyter upp på ytan och är mjuka. Låt nudlarna rinna av och lägg dem i en skål med 1 msk av oljan, vänd nudlarna i oljan.
- Hetta upp oljan i en wok- eller stor teflonpanna och woka köttet 2-3 minuter tills brynt.
- Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök och woka några sekunder tills vitlöken bränns vid. Tillsätt svampen och woka cirka 1 minut tills svampen börjar bli mjuk.
- Tillsätt kålen och bambuskotten och woka 2-3 minuter tills kålen börjar bli mjuk. Blanda ner ostronsåsen och 3 msk vatten. Woka 2 minuter och blanda väl tills ingredienserna är täckta av sås. Vänd sedan i nudlarna. Strö över lite rostade sesamfrön före servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)