Wokad biff- och vitlökspanna

Serverar: 4 portioner

Den här snabba och lätta wokpannan innehåller välsmakande orientaliska kryddor och är utomordentligt god.

Ingredienser

  • 500 g mörat kött av t . ex . nötfilé , innanlår eller högrev
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 - 3 msk olja + olja till stekningen
  • 4 msk chilisås
  • 500 g spaghetti eller nudlar
  • 200 g broccoli
  • 1 - 1,5 tsk salt
  • 1 - 2 krm chilipeppar eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva vitlöksklyftorna och blanda dem med olja och chilisås i en rostfri bunke. Putsa och strimla köttet och låt det marineras i såsen - ju längre det marineras desto mer smak suger köttet upp. Dessutom möras köttet även av syran i chilisåsen.
    2. Dela pastan i mindre bitar och koka enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av och skölj av den i kallt vatten.
    3. Skär av och skiva de längre stjälkarna på broccolin och dela det gröna i små buketter.
    4. Hetta upp lite olja i en wok- eller stor stekpanna med höga kanter på medelhög värme. Tillsätt köttet med marinaden och bryn under omrörning, ca 3-5 minuter. Om köttet börjar sjuda i marinaden så häll av vätskan (spara vätskan och tillsätt den sedan tillsammans med pastan).
    5. Tillsätt pasta och broccoli och fräs ytterligare 3-5 minuter tills allt är genomvarmt och broccolin fortfarande är krispig. Smaksätt med salt och peppar och servera genast.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben