En god rätt på sesammarinerad lax som låter sig väl smaka.
Ingredienser
Ca 600 g laxfilé
Salt
Citronpeppar
1 dl sesamfrö
Olja till stekning
1 påse wokgrönsaker
Sesamolja
Ca 1-2 dl hoisinsås (asiatisk barbequesås)
Instruktioner
Börja med att koka potatis eller ris. Skär laxen i portionsbitar. Saltra och peppra bitarna.
Vänd den skinnfria sidan i sesamfrön. Stek laxen i het panna i 2-3 minuter på varje sida.
Woka eller stek thaigrönsakerna tills de är mjuka.
Krydda med några droppar sesamolja.
Har du ris till så blanda i wokgrönsakerna i riset.
Har du potatis till så servera dem separat. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås,
t ex ostronsås eller sweet chilisås.
Blev jättegott! Jag åt det med röd quinoa och ingefärssås gjord på kesella och färsk ingefära.