Sesampanerad lax med wokat grönt

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god rätt på sesammarinerad lax som låter sig väl smaka.

Ingredienser

  • Ca 600 g laxfilé
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 1 dl sesamfrö
  • Olja till stekning
  • 1 påse wokgrönsaker
  • Sesamolja
  • Ca 1-2 dl hoisinsås (asiatisk barbequesås)
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka potatis eller ris. Skär laxen i portionsbitar. Saltra och peppra bitarna.
    2. Vänd den skinnfria sidan i sesamfrön. Stek laxen i het panna i 2-3 minuter på varje sida.
    3. Woka eller stek thaigrönsakerna tills de är mjuka. Krydda med några droppar sesamolja.
    4. Har du ris till så blanda i wokgrönsakerna i riset. Har du potatis till så servera dem separat. Servera med hoisinsås eller annan smakrik asiatisk sås, t ex ostronsås eller sweet chilisås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Boobiebird 26 maj 2010

    Blev jättegott! Jag åt det med röd quinoa och ingefärssås gjord på kesella och färsk ingefära.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben