Biff- och broccoliwok

Serverar: 2 portioner

I en wok ska grönsakerna vara krispiga och nätt och jämt mjuka. Ta fram den vassa kniven för här ska det gå lätt att strimla och skiva.

Ingredienser

  • 225 g biff eller oxfilé
  • 1 msk hoisinsås
  • 3 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 150 g broccolibuketter
  • 1 bit gurka ca 50 g
  • 1 bit purjolök ca 15 cm
  • ½ mild spansk pepparfrukt
  • 2 tsk rapsolja
  • Garnering
  • 1 tsk sesamfrön
  • ½ dl grovhackad koriander
  • Till servering
  • Kokt ris (1 dl okokt)
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i smala strimlor. Blanda hoisinsås, soja, sesamolja och vinäger. Blanda hälften av marinaden med köttet. Lå marinera ca 10 min.
    2. Koka broccolibuketterna 1-2 min. Skiva gurkan. Snitta skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Kärna ur och strimla pepparfrukten.
    3. Woka köttet i hälften av oljan och lägg över i en skål. Woka gurka, purjolök och pepparfrukt i resten av oljan.
    4. Blanda grönsakerna och köttet. Ringla över resten av såsen. Strö över sesamfrön och koriander. servera den rykande het med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben