Het biff- och paprikasallad med tsatsiki

Serverar: 4 portioner

Hett och härligt. Klart på 15 minuter.

Ingredienser

  • ½ röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk olivolja + 1 msk till stekning
  • 1 msk vinäger
  • 2 krm salt + ½ tsk till biffen
  • 4 dl bulgur
  • 2 rödlökar
  • 3 röda paprikor
  • 50 g utskuren biff
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 1 dl tsatsiki på burk, tex. Biggans
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur chilifrukten, skala vitlöken. Plocka korianderbladen. Finhacka chili, vitlök och koriander. Blanda med 2 msk olja, vinäger och 2 krm salt.
    2. Koka bulguren enligt anvisning på förpackningen.
    3. Skala och grovhacka lökarna. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Tärna biffen. Stek lök och paprika i 1 msk olja i 1 minut. Lägg åt sidan.
    4. Stek köttet rosa på hög värme ca 2 minuter, krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
    5. Fördela paprika, lök och biff på tallrikar. Ringla över chilidressingen och servera med bulgur och en klick tsatsiki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben