Tsatsiki med squash

Använd squashen i tsatsikin istället för gurka! Det är minst lika gott och ger en mindre vattnig konsistens.

Ingredienser

  • 1 dl riven squash
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 1 tsk krossad vitlök
  • 1 msk olivolja
  • Nymalen svartpeppar
  • Salt
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda den rivna squashen och vitlöken i yoghurten och blanda även i olivoljan. Krydda med svartpeppar och salt efter egen smak. Blanda i hackad persilja och lägg upp allt i en skål. Droppa lite olivolja över.
    2. Doppa ett gott bröd i och ät som den är eller servera som sås till grillat eller stekt kött.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lena4 21 september 2009

    Den blev precis lika god som om man gör på gurka.Bra när man odlar egen squash.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben