Squash fylld med kryddig köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Har skördat mina första squash i livet och fixade till denna fyllning. T o m sambon gillade receptet och han är ytterst skeptisk till varma grönsaker.

Ingredienser

  • 2 medelstora squash
  • 2 msk olivolja
  • 400 g köttfärs
  • 2 morötter, medelstora
  • 1 burk majskorn, 150 g
  • 1 burk hela tomater, 400 g
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm chilipeppar
  • 2 krm italiensk salladskrydda
  • 2 krm oregano
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 + 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela squashen och gröp ur med en sked. Lägg halvorna i en smord form och pensla med olivolja. Baka i 10 minuter högt upp i ugnen.
    2. Riv morötterna grovt och stek en stund tillsammans med majs och den pressade vitlöken. Lägg över i en skål. Stek köttfärsen smulig i lite olivolja och strö över samtliga torra kryddor och rör om. Stek till all färs fått färg. Blanda därefter i morotsblandningen och rör i senap och krama i de hela tomaterna i mindre bitar, men ha inte i spadet. Sist röres den rivna osten i och blanda allt försiktigt.
    3. Lägg fyllningen på squashhalvorna och strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 30 minuter fortfarande i 200 g för att behålla krispigheten i squashen.
    4. Servera med ris eller couscos och tomat eller ät rätten enbart med tomat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben