Fylld pannkaka med köttfärs

Serverar: 6 portioner

Perfekt bjudmat. Förbered den innan gästerna kommer och bara värm upp i ugnen.

Ingredienser

  • Pannkakan
  • 4 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 600-700 g köttfärs
  • 1 dl matlagningsgrädde eller cremé fraiche
  • 2 msk fransk senap
  • 1 hackad röd eller grön paprika
  • 1-2 dl gräddost i smeten
  • Ev lite vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop pannkakan till en jämn smet. Låt svälla en stund. Smörj ett bakplåtspapper och häll smeten på pappret i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20 min. Låt stå kvar några minuter på papperet.
    2. Stek hackad lök och färsen ihop. Smaksätt med kryddor och ev lite vatten. Lägg i paprikan och låt puttra en stund. Tillsätt grädden och till sist osten. Osten får inte sjuda får då blir den seg. Bred på fyllningen på pannkakan och rulla ihop. Lägg skarven nedåt Gratinera i 250 grader i ca 10-15 min eller tills den fått färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    barabbas 18 oktober 2009

    Hej idag har jag gjort din Fylld pannkaka med körsfärs. och den blev ricktigt god och bra. Den är säkert lika bra kall i morgon.. jag ger fulla poäng . Hälsningar Berit.

    Ylvasvea 4 november 2009

    Klart godkänt!

    Born61 21 december 2009

    Enkelt och mycket gott! Våra tonåringar har önskat sig denna maträtt många middagar framöver, så det blir helt klart full pott från oss!

    christincarlsson 24 januari 2011

    Väldigt god och enkel

    Yvon 11 mars 2011

    Lättlagad o jättegod! Bjöd på denna när vi hade mammagrupp-träff, o den hade strykande åtgång! Passande när man kunde förbereda så långt. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben