Syltad squash

Tid: 2 timmar

Bra om man får stor squash! Blir krispig. Från Skördepraktikan ff Siv och Key L Nilson

Ingredienser

  • ca 3 kg stor squash
  • 2 små bitar hel ingefära
  • Lag
  • 5 dl vatten
  • 3 dl ättiksprit
  • 1 ½ kg strösocker
  • 1-2 tsk malen ingefära
  • 4 krossade vitpepparkorn
  • konserveringsmedel (ev)
  • Instruktioner

    1. Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den. Rör så att sockret smälter.
    2. Lägg i squashen i omgångar och sjud sakta i ca 10 min under lock (anm. hade inget lock). Ta upp den med hålslev och packa den på väl rengjorda glasburkar. Dela ev. ingefäran i mindre bitar och lägg bland squashen.
    3. Koka upp lagen en kort stund på hög värme utan lock. Ta den av värmen och skumma väl. Tillsätt ev konserveringsmedel. Slå lagen het över så att innehållet täcks. Förslut. Klar efter ett par dagar.
    4. Det blir mycket lag, så var inte så noga med squashen

    Liknande recept

    5
    35 min
    20
    1

    Kommentarer (1)

    dalatjej35 29 augusti 2010

    Ojoj vad gott, tack för receptet :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben