Squash med kyckling och bacon

Serverar: 4 portioner

Läcker squash. Pestobönor, Quinoa och bulgur passar bra till fyllda squash.

Ingredienser

  • 3 stora squash
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 skivor bacon
  • 400 g kycklingfärs
  • olivolja
  • 2 tsk salvia
  • 1 msk balsamvinäger
  • flingsalt
  • nymalen peppar
  • 2 dl nyriven parmesanost
  • Pestobönor 4– 6 portioner
  • 2 burkar stora vita bönor
  • 4 msk pesto
  • Flingsalt
  • Nymalen peppar
  • 50 g ruccolasallad
  • Instruktioner

    1. Dela varje squash på längden och därefter tvärsöver, så att det blir 4 bitar på varje squash. Gröp ur dem till skålar och skär squashköttet i mindre bitar.
    2. Koka de urgröpta squashskalen i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Lyft upp dem och låt dem rinna av. Lägg squashskålarna i en smord ugnssäker form.
    3. Finhacka löken och vitlöken. Strimla baconet.
    4. Fräs lök, vitlök, bacon och kycklingfärs i olivolja under omrörning. Tillsätt squashköttet, salvia och balsamvinäger och låt koka ihop cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Låt fyllningen svalna och blanda ner hälften av osten.
    5. Sätt ugnen på 225 grader. Fyll squashskålarna med färsblandningen och strö över resten av osten.
    6. Gratinera squashen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter.
    7. Pestobönor:
    8. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda bönorna med peston, smaka av med salt och peppar och vänd ner rucolasalladen.
    9. Servera tillsammans med squashen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Pleje 15 augusti 2010

    Fy tusan va gott....pestobönorna var en vinnare

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben