Broccoli, squash och kasslergratäng

En gratäng som kan serveras med ris eller bara njuta av den som den är.

Ingredienser

  • 400 g kassler
  • 1 purjolök
  • 1 broccoli
  • ½ squash
  • 4 dl mjölk
  • 4 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 2 dl ost, gärna en med starkare smak
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skiva squashen, lägg på hushållspapper och salta för att få ur vätska. Skiva purjolöken och gör buketter av broccolin. Förkoka broccolibuketterna i lättsaltat vatten i ca 3 min. Skiva kasslern i storlek efter egen smak.
    3. Stek purjolöken, squashen och kasslern. Lägg detta i en ugnssäker form tillsammans med den förkokta broccolin. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet och vispa bort klumparna. Tillsätt mjölken och osten. Smaka av med salt, peppar och oregano.
    4. Grädda i ugn ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben