Kasslergratäng med broccoli och gula morötter

Serverar: 4 portioner

Gott och nyttigt.

Ingredienser

  • 4 port potatismospulver
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 påse (500 g) djupfryst broccoli och gul morot
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g kassler
  • 2 dl riven gratängost (24%)
  • Instruktioner

    1. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning. Skala och skiva löken. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa med ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar.
    2. Skär kasslern i tunna skivor. Fördela kasslerskivorna i 4 ugnssäkra portionsformar eller 1 stor form.
    3. Klicka potatismoset utefter ena kanten och lägg på grönsaksfräset. Strö över osten.
    4. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
    5. Servera gratängen med bröd och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben