Biff- och grönsakswok hoisin

Serverar: 4 portioner

Biffen wokas saftigt mör i en mustigt söt hoisinsås med strimlade krispiga och färgrika grönsaker.

Ingredienser

  • 2 msk soja
  • 3 msk olivolja
  • 500 g fint strimlat mörkt oxkött
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk fint riven färsk ingefära
  • 4 salladslökar, skurna i 3 cm bitar
  • 1 grön paprika, skuren i bitar
  • 2 dl avrunna skivade bambuskott på burk
  • 2 dl minimajs på burk, halverade på längden
  • 3 msk hoisinsås
  • Instruktioner

    1. Blanda soja med 1 msk olivolja i en skål. Blanda ner köttet, ställ åt sidan och marinera 30 minuter. Vänd köttet ofta.
    2. Hetta upp en wok- eller stekpanna på hög värme. Lägg i köttet och woka cirka 2 minuter tills köttstrimlorna är brynta runtom. Woka köttet i omgångar om det behövs. Ta upp köttet ur pannan och ställ åt sidan.
    3. Hetta upp resten av oljan i wok- eller stekpannan och woka vitlök, ingefära och salladslök några sekunder tills blandningen börjar dofta. Tillsätt paprikan och woka 1 minut. Tillsätt bambuskott och minimajs och woka 2 minuter.
    4. Lägg tillbaka köttet i wok- eller stekpannan och woka cirka 2 minuter tills allt är blandat och genomvarmt. Blanda ner hoisinsåsen och 1 dl vatten. Koka upp och låt sjuda 2-3 minuter tills såsen tjocknar. Servera genast med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben