Smal kyckling och grönsakswok

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Supergod wok som smakar mycket som kinamat tycker jag. Grönsakerna går att variera som man vill. Bra även för dem med laktosallergi, då man lätt kan välja att steka i olja eller laktosfritt alternativ.

Ingredienser

  • 1msk olja eller margarin
  • 1 kycklingfilé
  • ½ broccoli, alternativ blomkål eller vitkål
  • 1 rödlök
  • 1-2 champinjoner
  • 1-2 tsk färskriven ingefära
  • 1-2 vitlöksklyftor finhackad eller pressad
  • 1-2 msk fisksås
  • 1-2 msk ostronsås
  • 1-2 msk socker
  • (vatten om man vill ha mer sås)
  • Jasminris eller långkornigt ris
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen i lagom stora bitar. Skiva champinjoner och strimla eller hacka grönsaker. Finstrimla eller hacka löken.
    2. Blanda socker, fisksås och ostronsås i en skål.
    3. Fräs vitlök och ingefära ca 5 sek i olja eller margarin. (jag föredrar flytande smör och rapsolja). Tillsätt kycklingen och stek tills den är färdig. Häll över såsblandningen och tillsätt grönsaker och låt koka/steka tills grönsakerna är klara.
    4. Det smakar bäst tillsammans med jasminris men funkar även bra med långkornigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben