Grönsakswok med vita bönor i sötsur sås

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

Härliga smaker, nyttigt och lättlagat!

Ingredienser

  • Grönsakswok
  • 1 paprika
  • 1 röd lök
  • 1 liten courgette (squash)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 liten bit färsk ingefära, skalad och hackad
  • 1 knippa färsk koriander, hackad
  • 300 g färska champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Sötsura vita bönor
  • 1 burk vita bönor i tomatsås ca 400 g
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär alla grönsakerna i mindre bitar. Skala vitlöksklyftan, krossa den med knivbladet och hacka den Skala en liten bit ingefära, och skär i små bitar. Hetta upp din wok, häll i en matsked olivolja och alla ingredienserna utom koriandern. Stek på ganska hög värme tills champinjonerna fått lite färg. Tillsätt eventuellt lite mer olivolja. Sänk värmen och salta och peppra. Tillsätt den hackade koriandern. Smaka av.
    2. Sötsura vita bönor: Värm bönorna försiktigt i en kastrull Tillsätt vinäger och honung Salta och peppra Smaka av
    3. Servera gärna en grönsallad eller Caprese sallad efteråt. Det friskar upp extra!
    4. För de som får gåshud av ordet vegetarisk, så kan man ju alltid servera några små bitar fläskkött eller bacon till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben