Biff- och potatiscurry

Serverar: 4 portioner

Denna värmande och mustiga potatiscurry är lagad på indiskt vis och kommer säkert att bli en familjefavorit.

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 2 skivade silverlökar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 500 g högrev, skuren i 3 cm tärningar
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 8 små fasta potatisar, halverade
  • 2 ½ dl frysta gröna ärter
  • 1 tsk garam masala
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Hetta upp margarinet i en ugnssäker gryta. Tillsätt löken och fräs 5-6 minuter, rör om ofta, tills gyllene och mjuk.
    2. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt curryn och fräs under omrörning tills den börjar dofta.
    3. Tillsätt köttet och bryn 3-4 minuter tills tärningarna är gyllene runtom. Lägg i tomaterna, potatisen och 2 ½ dl vatten och koka upp. Sänk till låg värme och låt sjuda svagt cirka 50 minuter tills köttet är mört och såsen har tjocknat. Rör ner ärterna och låt koka 5 minuter. Blanda ner garam masala och låt dra 1 minut. Strö över koriandern och servera med popadums och basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben