Indisk potatiscurry - Dhal aloo

Serverar: 4 portioner

När jag pluggade i Upsala på 1970-talet, hade vi en sydafrikansk vän som tillagade cyrrypotatis när vi hade knytkalas. Curryns styrka bestämmer du...

Ingredienser

  • 1 1/2 dl röda linser
  • 3 msk olja
  • 1 tsk gula senapskorn
  • 1/2 tsk Vindaloo Curry
  • 1 msk ingefära, riven, färsk
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 burk skalade tomater, 400 g
  • 1 tsk salt
  • 5-6 dl vatten
  • 8 potatisar, av mjölig sort, i tärningar
  • Till garnering
  • Koriander, färsk
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna väl i flera vatten. Värm oljan i en stor panna. Lägg i senapsfrön och vindaloo curry. Tillsätt ingefära och vitlök när senapsfröna börjar sprätta och stek 30 sekunder.
    2. Lägg sedan i chili, koriander och gurkmeja och fräs under omrörning ytterligare några sekunder. Tillsätt tomater, salt och vatten. Koka upp, sänk värmen, lägg på lock och låt sjuda i 20 minuter.
    3. Lägg i linser och potatistärningar och sjud tills allt är mjukt. Smaka av. Servera med basmatiris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben