Potatiscurry för tortillas

Serverar: 3-4 portioner

Det indiska och mexicanska köken är båda eldiga och smakrika. Och går bra att kombinera. Det här är helt vegetariskt.

Ingredienser

  • 700 g potatis (fast sort)
  • 1 gul lök
  • 3-4 dl ärtor
  • 1-1 ½ msk currypulver
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1-2 tsk salt
  • Saften av en citron
  • Olja att steka i
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär i mindre bitar, ca 1,5x1,5 cm. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll kokande vatten över de frysta ärtorna och låt stå en stund. Hacka och sautera löken i oljan tillsammans med currypulvret tills den är mjuk.
    2. Blanda potatis, ärtor och lök. Tillsätt kummin, koriander och garam masala. Salta. Låt puttra ca fem minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten och blanda ner citronjuicen.
    3. Servera i tortillas eller chapati eller i pitabröd, tillsammans med någon god raita, t ex min Mint- och korianderraita.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben