Eggande gott med tortilla

Serverar: 1 portioner

Tortilla är spanjorernas goda och mättande svar på omelett. Det ingår alltid potatis, men övrigt kan varieras. Om du vill kan du också lägga i korv eller köttärningar.

Ingredienser

  • 2 medelstora potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 1/4 röd paprika
  • 1-2 tsk smör eller margarin
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • Garnering
  • Hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och lök samt skiva dem tunt. Ansa paprikan och strimla den.
    2. Bryn det skurna i fett i en liten stekpanna. Efterstek på svag värme tills allt är mjukt. Salta och peppra.
    3. Vispa ihop ägg och vatten. Häll smeten över det stekta och peta försiktigt med en gaffel, så smeten rinner ner.
    4. Strö över gräslök och servera direkt ur pannan, gärna med en skiva grovt bröd.
    5. Tips! Har du kokta potatisrester över blir rätten snabblagad också.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben