Tortilla tandoori paj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En improviserad "paj". Fyllningen blev supergod och kan säkert användas till annat. Gott med grönsaker i fyllningen.

Ingredienser

  • 200-300 g kycklingbröstfilé
  • 4 cm purjolök
  • ½ röd lök
  • ½ paprika
  • 2 morötter
  • 5 champinjoner
  • 3 msk chunky salsa
  • 2 tsk tandoori
  • 2 msk philadelphia
  • 3 msk creme fraiche
  • Milda mat
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Ingefära
  • 2 fullkornstortilla
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka purjolök, lök och paprika fint. Skala och riv morötterna och skiva champinjonerna.
    2. Skär kycklingen i ganska små bitar och stek dem i en stekpanna. Putta ut kycklingen mot kanterna och lägg i purjolök, lök, paprika och champinjoner. Låt det bli lite mjukt innan du blandar ihop det med kycklingen.
    3. Blanda ner morötterna och tillsätt salsa och tandoori. När morötterna mjuknat klicka i philadelphia och creme fraiche - låt gegga ihop. Tillsätt eventuellt milda mat om röran är för tjock, jag tror jag hade i ca 1 dl. Salta, peppra och krydda efter smak.
    4. Tryck ner en tortilla i botten på en form med avtagbara kanter. Det gör inget om det inte passar perfekt. Klicka i röran och bred ut den mot kanterna. Tryck på en tortilla som lock och strö lite ost på. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben