Tortilla med potatis- och ostfyllning

Serverar: 8-10 portioner

Jättegott till kött. Enkelt att göra på sommaren då man grillar. Fungerar att göra på spisen också. Kasta inte de bitar som blir över utan de är lika goda kalla. Kan användas som snacks också.

Ingredienser

  • 2 färska chilifrukter (kan uteslutas)
  • 1-2 schalottenlökar
  • 4 kokta och kalla potatisar
  • 1 kruka persilja (kan uteslutas)
  • 1 påse riven lagrad ost ca 150 g
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2-3 dl créme frâiche
  • 2 äggulor, jag har aldrig använt det
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 6 tortillabröd
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lökarna. Riv potatisen grovt. Finhacka persiljan.
    2. Blanda samtliga ingredienser till en fast smet. Smaka av med salt och peppar.
    3. Bred ena halvan av tortillabröden med fyllning. Vik över den andra halvan. Lägg de fyllda bröden i en plastpåse och förvara i kylskåpet om de inte ska användas på en gång. Rosta på grillen någon minut på varje sida vid serveringstillfället. Har man inte grillen tillgänglig så värmer man dem i en stekpanna eller lägger dem i en form i ugnen några minuter i 250 grader tills osten har smält.
    4. Skär i lagom stora tårtbitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben