Kyckling och tortilla lasagne

Serverar: 4 portioner

Byt ut fredags tacos till en texmex inspirerad "lasagne". Serveras gärna med sallad.

Ingredienser

  • 500-600 g kycklingfilé
  • 1 hackad gul lök
  • Vitlök
  • 1 tärnad paprika
  • Ca 200 g färska champinjoner
  • 150 g majs, 1 burk
  • 30 g Fajita spice mix, 1 påse
  • Ca 3 dl matlagningsgrädde
  • 6 st tortilla bröd (medium)
  • Ca 1 dl riven ost (gärna smakrik)
  • Salt
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Dela filéerna i lagom stora bitar och bryn dem i stekpanna. Tillsätt lök, pressad vitlök och dem delade champinjonerna och låt dem stekas med en stund. Strö över salt.
    2. Blanda i paprikan och majsen. Pudra över lite mjöl och kryddmixen och blanda väl.
    3. Tillsätt grädden. Tänk på att inte göra den för lös, utan mer som en stuvning. Låt puttra en stund.
    4. Ta fram en ugnsfast form. Varva därefter kycklingröra och TVÅ lager tortilla bröd. Avsluta med tortilla bröd som toppas med riven ost.
    5. Gratinera i ugnen i 225̊ C tills osten har fått en fin färg.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben