Lasagne med kyckling och keso

Serverar: 4 portioner

Med keso blir den här rätten både god och lättgjord eftersom man bara behöver göra en sås. Välj gärna lårfilén på kycklingen eftersom den är lite saftigare än bröstbiten.

Ingredienser

  • 300-400 g kyckling, tex lårfilé
  • 2 stora morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • olja
  • 1 förpackning krossade tomater
  • salt och peppar
  • 1 stor burk keso
  • 1/2 paket lasagneplattor
  • 100 g ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. 2. Riv morötterna grovt och vitlöken fint på ett rivjärn. Riv även osten och ställ åt sidan. 3. Häll lite olivolja i en gryta och fräs morötterna och vitlöken i ett par minuter. 4. Tillsätt de krossade tomaterna, salta och peppra. 5. Låt såsen puttra på låg värme medan du gör resten. 6. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn i lite olja. 7. Blanda ner kycklingbitarna i tomatsåsen. 8. Lägg lite tomatsås och lite keso i en ugnsfast form och varva sedan med lasagneplattor, sås och keso. Avsluta med den rivna osten. 9. Låt stå i ugnen i 20 minuter. 10. Servera med grönsaker i stavar eller en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    chorce 30 mars 2011

    Enkelt och supergott!

    Tjebba 3 augusti 2012

    Tyvärr var ingen hit hos oss utan vi håller oss till "vanlig" bolognese lasagne.

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben