Funkar som ensamrätt, men även ett gott tillbehör till kötträtter. Indiskt recept. Jag tycker väldigt mycket om spiskummin. Kokt blomkål är väldigt gott att blanda ner..
Ingredienser
1 kg potatis, fast
4 gula lökar
1-2 gröna chilifrukter
½ dl olja
½ tsk senapsfrö
½ tsk hel spiskummin
½ tsk mald spiskummin
½ tsk koriander
½ tsk socker
½ tsk gurkmeja
Salt
½ msk pressad citron
Instruktioner
Skala potatisen och dela i bitar på ca 3 cm. Skala och hacka löken. Hacka chilin utan frön.
Värm oljan i en stekpanna. Fräs senapsfrön 10 sekunder, lägg i gurkmeja, hels spiskummin, chili och lök och fräs under omrörning.
Lägg i potatisen och fräs 5 minuter under omrörning. I med mald spiskummin, koriander, socker och salt. Sätt på locket och låt koka på svag värme 5-10 minuter. Blanda i citronsaften och smaka av.