Potatiscurry med vitlök och ingefära

Serverar: 4 portioner

Funkar som ensamrätt, men även ett gott tillbehör till kötträtter. Indiskt recept. Jag tycker väldigt mycket om spiskummin. Kokt blomkål är väldigt gott att blanda ner..

Ingredienser

  • 1 kg potatis, fast
  • 4 gula lökar
  • 1-2 gröna chilifrukter
  • ½ dl olja
  • ½ tsk senapsfrö
  • ½ tsk hel spiskummin
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk gurkmeja
  • Salt
  • ½ msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och dela i bitar på ca 3 cm. Skala och hacka löken. Hacka chilin utan frön.
    2. Värm oljan i en stekpanna. Fräs senapsfrön 10 sekunder, lägg i gurkmeja, hels spiskummin, chili och lök och fräs under omrörning.
    3. Lägg i potatisen och fräs 5 minuter under omrörning. I med mald spiskummin, koriander, socker och salt. Sätt på locket och låt koka på svag värme 5-10 minuter. Blanda i citronsaften och smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben