Biff- och böngryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

En god gryta

Ingredienser

  • 1 kg nötkött, högrev eller bog
  • 2 medelstora gula lökar
  • Margarin
  • ½ dl sky
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • 1-2 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 brk hela tomater
  • Ev 1½ dl köttbuljong (tärning)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul eller grön paprika
  • 1 brk röda bönor
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm stora tärningar. Skiva löken och fräs den i en gryta. Bryn köttet i en stekpanna och lägg över efter hand i grytan. Skölj ur pannan med ca ½ dl hett vatten, sila skyn ner i grytan. Salta, krydda och tillsätt de pressade vitlöksklyftorna och tomatpurén. Häll på tomaterna med sitt spad. Koka sakta ca 45 minuter. Späd ev med buljong.
    2. Ansa och skär paprikan i bitar. Häll av spadet från bönorna. Blanda ner paprika och bönor i grytan. Fortsätt koka i ca 5 minuter. Servera med ris.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben