Böngryta med chorizo

Serverar: 2 portioner

Mustig böngryta med kryddiga toner.

Ingredienser

  • 2 chorizokorvar, Må gott
  • 1 tsk oliv- eller rapsolja
  • 1 gul lök, klyftad
  • 1 stjälk selleri, skivad
  • 2 dl paprikamix, (strimlad paprika)
  • 500 g krossade tomater
  • Ca: 3 dl blandade kokta bönor, svarta, stora vita, Kidneybönor
  • Kikärter
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk persilja, hackad
  • Till serveringen
  • Grovt bröd
  • Instruktioner

    1. Skär korven i centimetertjocka skivor. Fräs dem i olja i en gryta tillsammans med gul lök, selleri och paprika.
    2. Tillsätt krossade tomater och låt grytan koka upp. Tillsätt de avsköljda bönorna och kikärterna. Rör om och låt gryta sjuda 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hackad persilja.
    3. Servera med grovt bröd.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    CathyWathy 19 februari 2008

    Mycket god gryta! Tycker dock att receptet räcker till fler än 2 pers. Jag dubblade nämligen receptet och då räckte det till 6 port. Skulle även passa att ha lite ris eller liknande till.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben