Böngryta med utfyllnad

Serverar: 8 portioner

Tid: 40 minuter

Har hamstrat hem bönor så då är det bara till att låta tankarna vandra iväg, ja detta blev ett resultat i alla fall :)

Ingredienser

  • 800 g kidneybönor i konservburk, varav 480g bönor
  • 500 g passerade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 kg frysta wokgrönsaker
  • 2 tsk himalayasalt
  • 5 msk curry
  • 2-3 tsk sambal oelek
  • 1 msk kardemumma
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk muskot
  • 8 tsk persilja
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop passerade tomater, kokosmjölk, salt, curry, sambal oelek, kardemumma, rosmarin och muskot.
    2. Lägg wokgrönsakerna i en gryta, häll över tomat och kokosmjölks blandningen.Koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra ca 20 minuter.
    3. Häll av bönorna och skölj i kallt vatten. Blanda ner bönorna i grytan och låt puttra ytterligare ca 10 minuter.
    4. Servera med exempelvis svart ris och några enkla krispiga grönsaker. Strö över persiljan vid serveringen.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 27 augusti 2009

    Mums filli babba, eller på svenska, BÖNOR, åååhh så gott, 5 friska poäng för detta receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben