Korv och böngryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En snabblagad gryta med mycket "cowboy-smak".

Ingredienser

  • 400 g mager falukorv
  • 1 rödlök
  • kokosfett eller olja
  • 2-3 tsk curry
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk majskorn
  • 1 burk hela tomater
  • 2 dl créme fraiche
  • salt
  • Instruktioner

    Skär korven i bitar Skala och klyfta löken. Stek korv och lök i kokosfett eller olja i en gryta. Rör ner curryn. Låt bönorna och majsen rinna av. Häll ner bönor, majs, tomater och hälften av créme fraicken i grytan. Låt allt koka några minuter. Smaksätt med salt. Servera med resten av créme fraichen, bröd och sallad. TIPS: Vill du ha en starkare gryta kan falukorven bytas ut mot t ex choritzo. Jag hade lite fullkornspasta till också.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Haw 11 februari 2009

    En femma från mig! Så grymt god och SÅ enkel. Perfekt som lunchlåda också. Jag hade pasta till, super! Kommer definitivt göra om det här. Tack för receptet!!!

    0Jenny0 16 mars 2009

    en 5:a från mig oxå... :) jätte gott och enkelt!! Tusen tack!

    pr0metha 17 december 2009

    Superbra! Jag gillar inte falukorv i vanliga fall, men detta är sååå gott och enkelt. En femma från mig!

    kahunakajsa 18 januari 2010

    Tack för att du delat med dig. Det här receptet får en femma av mig med. Det var enkelt att göra och mycket gott! Hela familjen var imponerad.

    Anna-Malin 26 februari 2012

    En glad överraskning! Jag var skeptisk... Curry och korv - så där, enligt mig. Curry och pasta - också så där, enligt mig. Men detta var riktigt gott! Till och med barnen gillade det! Nästa gång provar jag med choritzo eller kolbaz för att det ska bli lite mer hetta.

    SLMT 4 augusti 2012

    Detta luktade riktigt äckligt enligt mig, men det smakade underbart! Receptet får 3 poäng av mig, det hade blivit 4 poäng om lukt och syn var bättre!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben